Er den franske dør i én del eller to dele?

18 maj 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Selve den franske dør er jo en enkelt del, for det er jo sjældent, at man får den, hvor man skal sætte den sammen som et byggesæt, så man står med en hel dør.

Døren kommer hel, men spørgsmålet er så, om selve dørkarmen er med også eller ej?

Nogle gange vil man måske have opsat ens franske dør i den nuværende dørkarm, så man sparer at købe en ny, men en anden gang kan man godt se, at det giver mest mening og vil se pænest ud, hvis man sætter den franske dør op sammen med den dørkarm, som der hører med til den, eller som det menes, at den skal sættes op sammen med.

Der er selvfølgelig nogle dele, som man selv skal sætte på ens franske dør, og det er nogle gange dørhåndtaget, låsen og hængslerne, for de ting skal man jo bestemme selv, og det har også noget at gøre med, hvilken vej man vil have døren til at åbne og lukke, hvad man har råd til, og hvor godt man vil beskytte sig.

franske døre

Det er tit nemmest at få døren samlet

Det skal dog hedde sig, at man kan få professionelle folk til at sætte sådan en dør op for en, for om man vælger metoden med eller uden den tilhørende dørkarm, så kan det blive noget besværligt og bøvlet at sætte op.

Der er måske nogle, der vil sige til dig, at det er nemmere at gøre med dørkarmen, mens andre kan sige, at det er nemmere uden.

Du har måske et specielt tilhørsforhold til den dørkarm, eller du er bange for at ødelægge væggen med videre, hvis du tager den dørkarm ud.

Man kan også ende med at gøre tingene værre, end hvad de var, hvorfor det bedst kan svare sig at tage fat i kyndig hjælp med den her slags arbejde.

Flere Nyheder