Er der mulighed for at bygge sig sin egen kabinescooter?

15 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Er der mulighed for at bygge sig sin egen kabinescooter?

I teorien kan du sådan set sagtens bygge din egen kabinescooter, og under de rette forhold så kan det nok også lade sig gøre i praksis.

Dette kræver jo nok, at du ikke bare har pladsen til at gøre det, men at du også har udstyret, værktøjet og omgivelserne til at kunne bygge sådan en kabinescooter helt fra bunden.

Du kan jo bygge den helt selv af egne dele, du finder fra skrotfirmaer, autoophuggere, bilhandlere og mere, hvor du så ender med at lave et unikum af din egen kabinescooter, når man nu tænker på, hvor lækkert og praktisk det er at have sådan en, der er en god mellemting mellem en åben scooter og en lille bil.

Men husk så lige på, at hvis du laver din helt egen kabinescooter, så er der meget bureaukrati at skulle igennem ved at få den godkendt til at køre på vejene, betale afgifter af den, få den forsikret – som nok bliver meget dyrt – og mere til.

Du kan jo også, hvis du ligeledes har evnerne til det, sætte kabinescooteren sammen fra tidligere reservedele, så du ender med en kabinescooter, der til forveksling ligner dem, der kører på de danske veje i forvejen, men hvor man skal helt tæt på for at se de små forskelle.

Så er der jo også den mulighed for, at du køber en kabinescooter brugt, som du så vælger at sætte i stand, fordi du kan anskaffe reservedelene til den, så det bare er spørgsmål tid, før den er køreklar igen.

Det kan være en god gave at give til nogen, der ellers er gangbesværede, men som ikke lyster en åben scooter, men som øjensynligt heller ikke har godt af at befærde et større køretøj længere.

Men selvfølgelig er der jo også altid den mulighed at købe en kabinescooter fra ny, for det kan ofte stadig spare sig rent pengemæssigt, end hvis du skulle lave den selv.