Forskønnelse af gulv med professionel gulvafslibning

05 november 2020 Astrid Pedersen

Et sæbebehandlet eller olieret trægulv, som ikke har modtaget pleje og vedligeholdelse efter forskrifterne, vil meget hurtigt blive grimt og nusset at se på.

Når et trægulv, som er behandlet med olie eller sæbe frem for lak eller maling, hurtigere bliver slidt og grimt skyldes det at denne form for behandling ikke yder den samme grad af beskyttelse som eksempelvis lak eller maling – de såkaldt forseglende gulv behandlinger.

Olie eller sæbe lægger sig som en beskyttende hinde i gulvets overflade hvor materialet mætter de overfladiske fibre. Denne hinde skal holdes ved lige gennem hyppig og grundig gulvvask med særlig sæbe – ellers vil den hurtigt slides bort, og træværkets overflade efterlades indtørret og sårbar over for slitage.

Sker dette vil det ikke være muligt at gendanne olie eller sæbe hinden – og gulvet vil ikke blive pænt og rent ved almindelig gulvvask. Og så er det at de tydelige tegn på slid vil begynde at optræde i trægulvet.

Hvordan ved jeg om mit trægulv trænger til en gulvafslibning?

Disse slitage tegn involverer blandt andre grimme pletter og skjolder fra spildte væsker, som opsuges i de porøse fibre i træværkets overflade.

Hvor de vand afvisende egenskaber i sæbe eller olie hinden tidligere ville have gjort gulvet modstandsdygtigt vil væsker og sågar nedtrådt støv nu indlejres i gulvet og give anledning til grimme skønhedspletter. Gulvet vil miste sin før så kønne og ensartede overflade og blive snusket og slidt at se på. Du vil her efter kun kunne genskabe dit smukke, skinnende trægulv ved hjælp af en grundig gulvafslibning.

Hvem kan hjælpe med en gulvafslibning i Hobro?

Hvis du er bosiddende i Hobro kan du med fordel vælge din lokale afdeling af det danske gulvfirma Gulvkanonen. Klik ind på Gulvkanonen.dk og læs mere om gulvafslibning – og bestil et skarpt tilbud.