Opbevaring på badeværelset

16 april 2020 Pia Nielsen
Opbevaring på badeværelset

En flot bademøbel bør kunne mere end blot pynte og bære vasken – der bør være plads til opbevaring, så badeværelset kan forblive velopryddet og enkelt. 

Hvorfor have et bademøbel?

I princippet behøver du ikke et bademøbel på dit badeværelse – en simpel vask og måske nogle hylder er nok – men det er sjældent særlig praktisk. Fugten i et badeværelse lægger sig over alle ting, der står fremme, så skuffer eller skabe til opbevaring er bestemt at foretrække. 

Med det hele integreret under vasken, kan du spare plads og have alting inden for rækkevidde, når du står foran spejlet. Et møbelsæt på badeværelset med vask, underskabe eller -skuffer, spejl og evt. lys giver desuden en indretningsmæssig helhed. 

Det passer også til dit badeværelse…

Måske tænker du, at dit badeværelse er for småt eller for gammelt eller for upraktisk indrettet til at have et bademøbel – men der findes en model til ethvert badeværelse. Det handler bare om at vælge det rigtige møbel blandt udvalget af former, størrelser og funktioner. 

Hvilken form er den rette?

Har du et lille badeværelse bør du tænke på, hvor dybt eller bredt et vaskemøbel, du har plads til. Du kan få ekstra smalle modeller, ligesom en lille hjørnemodel kan være en pladsbesparende løsning. Bademøbler med afrundede hjørner eller helt uden hjørne – i rund eller oval – kan desuden være nemmere at komme omkring i et badeværelse, hvor pladsen til færdsel er indskrænket. 

Har du overvejet funktionerne?

Inden du vælger, bør du overveje, om det er mest praktisk for dig med skuffer eller skabe. Skuffer er nemme at tilgå ovenfra, mens skabe tillader, at den bageste del anvendes til de ting, der ikke bruges så ofte. Er der plads i badeværelset, kan du også overveje, om det ville være praktisk for dig med bordplads på hver side af vasken på bademøblet.