Sådan maler du dine vægge

15 marts 2021 Maya Hindsberg

Står du og skal til at male vægge og lofter i din bolig? Så skal du være opmærksom på, at det bedste resultat kommer, hvis du laver et ordenligt forarbejde. Hvis ikke du gider at gøre det selv, kan du dog overveje at hyre en Maler i Helsingør eller lignende.

Ofte er maling af vægge og lofter dog noget, som langt de fleste beslutter sig for selv at udfører, også selvom de måske ikke er de største diy mennesker. Er du dog i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, så frygt ej, for her kommer en forklaring på, hvordan du skal gribe det an.

Maling trin for trin

For at opnå det bedste resultat, er det vigtigt at trinene bliver udført i den rette rækkefølge.

1. Ryd rummet så meget som muligt, møbler der ikke kan fjernes rykkes ud på gulvet, hylder, lamper mm. skal helst tages ned osv. 

2. Dæk ordenligt af. Det skal helst gøres med plastfolie, pap eller malertæpper. Sæt dem fast i kanten af rummet med malertape. Fordelen ved pap eller tæpper er, at de suger malingen til sig, og du slipper derfor for at gå rundt i maling.

3. Vask væggene ordenligt og spartel derefter.

4. nu kan du begynde at male. Start ud med loftet og mal derefter væggene. Når du skal male loftet, skal du starte med at male kanterne. Det gør du med en lille pensel eller en lille rulle. Derefter tager du en stor rulle, monterer den på et kosteskaft og ruller i zigzagmønster på loftet. Derefter kan du så male i samme retning, så malingen bliver fordelt ordenligt og jævnt. Du vil gerne have rigeligt med maling på rullen. Du skal regne med, at du nok skal male 1-2 gange alt efter malingens dækkeevne. Hver derudover opmærksom på, at der ikke kommer skygger i hjørnerne, fordi det ikke dækker ordenligt.