by

Sådan spiller musikken for en elektriker

Vi mener sådan set helt præcist, hvordan musikken skal spille for en elektriker – hvis det vel at mærke er det, som vedkommende gerne vil have at lytte til, mens der arbejdes.

Man er måske blevet kaldt ud som elektriker i åbyhøj til at udføre en opgave, og man kender opgaven, så den skal man nok klare alene, så man ikke behøver sende to eller flere elektrikere ud til den opgave, og lærlingen er heller ikke med her.

Dog kan man se, at opgaven kommer til at tage en del tid at gennemføre, selvom man er god til det. Det er en rigtig omgang rugbrødsarbejde, hvor man ved, hvad man skal lave, så man kører på rutinen, men stadig gør det godt nok.

Men når man er alene på arbejde, så mangler man måske noget, der kan aktivere en, mens man arbejder.

Dog duer det heller ikke at have headset på og lytte til en e-bog eller podcast, for man skal gerne være til at komme i kontakt med, hvis kunden har spørgsmål, der går en alarm i bygningen, eller telefonen ringer.

Derfor vælger mange håndværkere da også at have en radio med på arbejde, der kan snuppe de mest almindelige radiokanaler. Ofte er denne radio indbygget i en kabeltromle, så man har to redskaber i ét, så man også sparer plads på den måde.

Men hvis kunden netop også er hjemme, mens opgaven udføres, så skal man lige tage lidt hensyn til vedkommende og de andre i bygningen.

Man kommer til at lave de lyde, som opgaven nu kræver, og kunden ved jo, man er der, men måske ejer de ikke lige samme musikinteresse som en selv, hvorfor man måske lige skal vælge med omhu, hvad man indstiller radioen på, og hvor højt man skruer op.

Det betyder ikke, man skal lytte til et kedeligt samtale-program i radioen, men stik lige en finger i jorden forud og mærk, hvad der er stemning og acceptabelt at gøre dette sted.