by

Vær varsom ved brugen af en kimono – du kan afsløre for meget!

Det er næsten noget af det mest magelige, der findes i verden, når man kommer hjem fra arbejde, man smider arbejdsmunderingen og ifører sig en mere afslappet kimono, så alting bare hænger lidt løsere, og man er mere afslappet i beklædningen.

Nogle weekenddage ender man endda bare med at tage sådan en kimono på, fordi man ved, at man ikke gider forlade ens hjem, eller man hopper måske bare lige i et par sko, hvis man skal ned til den lokale købmand at handle ind.

Man skal have lov til at være sig selv, men husk på, når nu er i det offentlige rum, så er der andre (spille)regler, der gælder.

Vi tør godt gætte på, at du næppe har lyst til at afsløre for meget af din krop, så når du lige vil tage et hurtigt smut ned at handle, så er det ikke nok at tage et par sandaler på sammen med kimonoen.

Der er stor risiko for, at man kan se gennem den via lysets indfald, eller der kommer en blæst, der blæser din kimono til side.

Selv det at tage undertøj på ikke være nok, og det handler ikke om, at du måske ikke afslører noget af dig selv uanset vinden eller lyset.

Men andre mennesker kan føle sig stødt over det og henvise til blufærdighedskrænkelse, og det er faktisk en lov, man kan blive straffet efter.

Så medmindre man befinder sig et sted, hvor det er undtaget og forventet, at man er mere eller mindre nøgen, så bør man tage noget andet end den kimono på, når man lige vil handle hurtigt.

Selv derhjemme kan du være udsat, også selvom du måske har langt til naboerne, eller hvis du bor langt oppe i en lejlighed.

Selvfølgelig skal naboerne ikke være for nysgerrige, men tjek lige efter om der er mulighed for, at andre kan kigge ind på den ene eller anden måde, når du har en kimono på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *